Saturday, January 29, 2011

I love RETRO !




















Už asi pol roka sa chystám  kúpiť si nejaké štýlové retro okuliare, vždy sa mi veľmi páčil retro nádych v okuliarovom dizajne. Svedčia o tom aj moje súčasné okuliare, ktoré som si kúpila asi pred tromi rokmi za výhodnú cenu, pretože ich asi nikto nekupoval :D Sú ružovej farby( teda boli teraz už trochu vybledli ) a horné vonkajšie rohy majú trochu vytočené dohora, inšpirované "mačičkovým" štýlom 60-tych.
Niekedy ich zakomponujem do nejakého outfitu a hodím sem foto:)
Teraz sa chystám kúpiť si wayfarer, alebo niečo v tom štýle. Len sa už konečne musím objednať k očnej, aby sa tie moje nákupy nepredĺžili o ďalšieho pol roka a mohla ich nosiť kým sú ešte in!
Z mojich potuliek po e-shopoch Vám prinášam pár typov, ktoré ma asi najviac zaujali .Pre tých čo nenosia dioptrické alebo neuznávajú okuliare len tak pre štýl je tu aj niekoľko typov na slnečné brílky . 
A čo vy ,tiež máte takú slabosť pre retro okuliare, alebo radšej dáte prednosť niečomu nenápadnejšiemu?
Ktoré najviac zaujali Vás?


I love retro glasses, I am going to buy one these days. What about you, do you like retro glasses or do you prefer  something more ordinary?
Which one are interesting for you?


some of glasses are from page

Monday, January 24, 2011

Ready for England ?!

Kárované nohavice a podkolienky, k tomu tmavomodré oxfordky, dáždnik do ruky a môže sa ísť! Vždy keď nad niečim rozmýšľam odzrkadlí sa to aj na mojom oblečení. Po mojich dvoch neúspešných skúškach z angličtiny už neuvažujem  nad ničím iným, ako nad odchodom do Anglicka. Je to jediný možný spôsob, ako dohnať roky môjho zanedbaného štúdia a konečne si odpočinúť od socialistických priestorov mojej školy. Aj keď to nie je zrovna moja obľúbená či vysnívaná krajina a určite by som radšej prijala slnkom zaliaty Split, ako upršaný Londýn, teším sa! Konečne sa na mňa nikto nebude pozerať ako na blázna, keď si vo februári  oblečiem krátke nohavice s  hrubými pančuchami! A ani sa so mnou nikto nebude hádať, že mi musia odmrznúť nohy a snažiť sa vysvetľovať, že tie pančuchy sú naozaj teplé a je mi fajn! Konečne budem môcť čerpať inšpiráciu z môjho okolia, ulíc, obchodov, výkladov, dynamiky a ruchu veľkomesta...A nie len  z nehybných obrázkov v časopisoch. Dúfam že to nebude inšpirácia len pre mňa, ale aj pre Vás, mojich  followerov ! Síce plánujem odchod až o mesiac, tento outfit mi skrsol hlave už dnes, tak check it out! ;)



















































Friday, January 21, 2011

One common day




Here is one post of my sisters outfit. It is one comfortable, casual  look for every day. These photos were taken by 30 years old camera of her classmate.  But they look really cool!






Sunday, January 16, 2011

Inspired by red !
















































































Cap: H&M, bag: C&A, skirt : New Yorker, gloves : TALLY WEiJL,  poncho:  vintage, boots: G













Thursday, January 13, 2011

That is better be drunk than old....




.... the words of the song and true :D
Whereas  I did´ t have much time for photographing outfits these days, here's a post
 for inspiration from a video spot.  
Even the photos in the video spot  are from 80s there are still very interesting outfits. I like very much this group  theirs  musick and looks. They always inspire me . Old groups are the best ! So check it out!

Monday, January 3, 2011

Come back...














































































































Natrag u dane naših baka, ili vremena kad sam bila još mala djevojčica  to u meni  odrazuje  moj outfit.  Ne mislim time  da sam mala djevojčica bila u tridesetim godinama 19. stoljeća, ali mali  zekan na mojoj šali i mašne u kosi me podsjećaju na djetinstvo .  Uvijek sam bila vrlo inspirirana modom tridesetih godina i kad sam vidila u trgovini  ove cipele zaljubila sam se u ne na prvi pogled. Ispočetka su mi se činile preskupe pa sam od rujna čekala veliko zimsko snjiženje. A kad su bile napokon po pristupnoj cijeni, nisam mogla nač svoj broj ni u jednoj  trgovini New Yorkera. Bila sam prošla cjeli grad  dok sam našla jedne u mojoj veliči. Ali isplatilo se! Kad  je obučem ne osječam se  ko u stvarnom svijetu, nego  kao da sam izašla iz prošlosti. U kombinaciji s toplim  vunenim čarapama je mogu slobodno  nositi  zimi, a nije mi  u njima uopče   hladno. Osim toga  zajedno stvaraju savršen vintage stil. Kad sam več  danas bila uronjena u tridesete nisam mogla drukčije nego kombinirat ove cipele s kartkim gačama , demperom, i rusakom Louis Vuitton  u vintage stilu